Sierra Tarahumara

Dinlenme, kültür, tarih, yaban hayatı ve yürüyüşün heyecan verici bir karışımı.

Popüler olarak Bakır Kanyonu olarak bilinen Sierra Tarahumara, Meksika'da yer almaktadır. Bölge, macera dolu bir tatil isteyenler arasında favori bir destinasyondur.

Copper Kanyon bölgedeki altı vadiden biridir. İsim, vadinin bakır madenciliği ile ilgili olabileceğini düşündürse de, durum böyle değil. Adı kanyonu kaplayan bakır ve yeşil likenden türetilmiştir. Bakır Kanyonu'nun iki iklim bölgesi vardır. Bölgede üstte bir alpin iklim ve daha düşük seviyelerde subtropikal bir iklim bulunmaktadır. Kışlar soğuk ve yüksek rakımlı sık kar fırtınası. Yazlar kuru ve sıcak geçer. Başkent Chihuahua, havanın soğuk kışlardan sıcak yazlara kadar değiştiği yüksek rakımlı bir çöl. Bölge, içinde bulunan çeşitli ekosistemler nedeniyle eşsizdir.

Bakır Kanyonunun bir başka eşsiz özelliği, Tarahumara Hint kültürünün varlığıdır. Bu yarı göçebe insanlar mağara evlerinde yaşıyorlar. Geçim kaynakları esas olarak çiftçiliğe ve sığır çiftliğine bağlıdır.

Fotoğrafı çeken PoloX Hernandez, @elpolox
Yerel nüfusun yanı sıra, yerel yaban hayatı da büyük bir kalabalık çekici.
Source Title ile ünlü biri

Bazı göçmen ve yerli kuşlar, memeliler ve sürüngenler Copper Canyon'u evlerine çağırırlar. Bu bozulmamış arazideki enfes fauna da kontrol edilmeye değer.

Fotoğrafı çeken Boris Smokrovic, @borisworkshop

Bir gezgin, kanyonun etrafında yürüyüş yaparak veya içine girerek bölgeyi keşfetmeyi seçebilir. Kanyonun derinliklerine girmek isteyenler için ayrıntılı planlama gereklidir. Bölgeye turlar düzenleme konusunda uzmanlaşmış birçok seyahat şirketi var. Ziyaretçiler 180 gün boyunca geçerli olan turist vizesi ile Copper Canyon'a uçabilirler. Gezginler ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herhangi bir yerden araç kullanabilir ve sınırdaki Meksika gümrük istasyonunda vize alabilirler.

Bakır Kanyonu'ndaki bir tatil, dinlenme, kültür, tarih, vahşi yaşam ve yürüyüşün heyecan verici bir karışımı olmayı vaat ediyor.

Doğru otel nasıl seçilir
Aklınızda bulundurmanız gereken gerçekler.