Teleskop Alış

İlk alışverişinizi yapmadan önce…

Astronomi sevginizi bir sonraki seviyeye taşımak için doğru teleskopu satın almak, yıldızlara olan tutkunuzun gelişiminde büyük bir sonraki adımdır.

Birçok yönden, astronomi ile dalga geçmeyi başaran birinin bilimden ciddi bir öğrenciye büyük bir adım. Ama sen ve ben, teleskop satın aldıktan sonra nasıl kullanılacağını gerçekten bilmeden önce hala büyük bir adım olduğunu biliyoruz.

Bu nedenle, bulunduğunuz yer ve yıldız bakış tercihlerinizin ne olduğu için doğru teleskopu almanız kritik önem taşır. Başlamak için, üç ana teleskop türünü tartışalım ve sonra doğru olanı satın alma şansınızı artırmak için bazı “Telescope 101 ″ kavramları ortaya koyalım.

Sadece doğru teleskopu almanız kritik öneme sahiptir.
Source Title ile ünlü biri

Bu nedenle, sadece doğru türde bir teleskop seçmek için, teleskopu kullanma hedefleriniz önemlidir. Sadece merceklerin ve teleskop tasarımının değil, aynı zamanda teleskopun çeşitli yıldızlara bakma durumlarında nasıl performans gösterdiğini güçlü ve zayıf yönlerini gerçekten anlamak için, ödevleri yapmak ve farklı türlere maruz kalmak en iyisidir. İlk satın alımınızı yapmadan önce…

  • Her şeyden önce, eşyalarını bilen insanları kullanan saygın bir teleskop dükkanıyla bir ilişki kurun. Teleskopunuzu bir Wal-Mart veya mağazadan satın alırsanız, doğru olanı elde etme olasılıkları uzaktır.
  • Uzmanların beyinlerini seçin. Zaten bir astronomi topluluğunda veya kulüpte aktif değilseniz, teleskop mağazasındaki satış personeli sizi bölgenizdeki aktif toplumlara yönlendirebilir. Teleskop satın alan kişilerle bağlantı kurduktan sonra, neyin işe yaradığı ve neyin önlenmesi gerektiği konusunda bir web makalesinden veya Wal-Mart'taki bir satış elemanından alacağınız her şeyden daha geçerli olduğu konusunda tavsiye alabilirsiniz.
  • Satın almadan önce deneyin. Bu, astronomi kulübü ile bazı saha gezilerine gitmenin bir başka avantajı. Teleskopları bilen ve teçhizatlarını ekipmanlarını incelemek, temel teknik yönleri öğrenmek ve kendi kurulumunuzda para batırmadan önce denemek için ayarlanmış kişilerle bazı kaliteli saatler ayırabilirsiniz.
  • Dürbün hafif ve portatiftir. Güvertenizden bir gözlemevi kurmak ve işletmek için lüksünüz yoksa, muhtemelen görüşlerinizi gerçekleştirmek için seyahat edeceksiniz. Dürbün seninle çok daha kolay gider ve ülkeye taşınması ve oradayken kullanması daha zahmetli bir teleskop kurulum setinden daha hafiftir.
Fotoğrafı çeken Teddy Kelley, @teddykelley

Son satın alma kararınızı hesaba katmak için başka hususlar da vardır.

Teleskopunuz ne kadar hareketli olmalı?

Tripod veya diğer aksesuar kararları güvertede yaşayacak bir teleskopla birçok uzak yere götürmeyi planladığınız teleskopla önemli ölçüde değişecektir.

Bu hatlar boyunca, kurulum ve bozulma ne kadar zor?

Teleskop ne kadar karmaşık ve bakım konusunda sorun yaşar mısınız? Şebeke bu ve diğer soruların cevaplarını almak için. Ödevinizi böyle yaparsanız, astronomi tutkunuzun evriminde bir sonraki büyük adım için doğru teleskopu bulacaksınız.

Hubble'ı Çalıştırmanıza İzin Verirlerse
Astronominin güzelliği, herkesin bunu yapabilmesidir.