Nasıl Bakılır

“Astronomi” denen şeyin farkında olun

Hayatımızın bir noktasında, her birimizin, gece gökyüzünde gördüğümüz evrenin büyüklüğüyle yüz yüze geldiğimizde aniden sersemlediğimiz o anı olduğunu söylemek güvenlidir.

Şehir sakinleri olan birçoğumuz için, oradaki gökyüzünün rutin olarak gerçekten farkına varmıyoruz. Şehrin ışıkları her zaman başımızın üstünde olan muhteşem ekranı gizlemek için iyi bir iş çıkarıyor.

Bu “Vay” anı astrolojinin temelini oluşturuyor.
Source Title ile ünlü biri

Bu nedenle, yılda bir kez bir kamp yerine tatil yapmak ya da gece gökyüzünün harcaması aniden muhteşem şovu yapmaya karar verdiğinde dışarıda bulduğumuz ülkede bir akrabanın evine bir yolculuk olabilir. Eğer gece gökyüzünün bize gösterebileceği, harcamacı tarafından nefessiz bir şekilde vurulduğunuzda bu tür bir an yaşadıysanız, muhtemelen gördüklerinizde “vay” diyebildiğiniz anı hatırlayabilirsiniz.

Fotoğraf Arto Marttinen, @wandervisions

Bu “Vay” anı astrolojinin temelini oluşturuyor. Bazıları için, bu vay anı, yıldızları inceleyen bir kariyere yol açan bir tutku haline gelir. Şanslı bir kaç için, o vay anı, çünkü uzay mekiğinde veya erken uzay görevlerimizden birinde yıldızlara seyahat etmelerine yol açan tüm tüketen bir saplantı. Fakat çoğumuz için astroloji bir eğlence ya da düzenli bir hobi olabilir. Ama bu vay anını hayatımızın geri kalanı boyunca yanımızda taşıyoruz ve her gece üstümüzdeki milyonlarca yıldızda gördüğümüz muhteşem evren hakkında daha derin görünmek ve daha fazla bilgi edinmek için yollar aramaya başlıyoruz.

Başla

Yıldızları daha iyi nasıl gözlemleyeceğimizi öğrenmeye başlamak için, çıplak gözle görebildiğimiz ve yıldızları incelemenin yanı sıra tadını çıkarmaya başladığımızın ötesinde, daha derin görünmemiz gerekebilecek bazı temel şeyler vardır. İhtiyacınız olan ilk şey, edebiyattan başka bir ekipman değildir. İyi bir yıldız haritası size büyük takımyıldızları, gökyüzünde gezinmek için kullandığımız anahtar yıldızların yerini ve yıldızlardan daha büyük görünecek gezegenleri gösterecektir. Ve bu haritaya, astronomi hobisine iyi hazırlanmış tanıtım malzemeleri eklerseniz, yolunuza çıkıyorsunuz.

Teleskop alın

Doğal olarak almak istediğimiz bir sonraki şey iyi bir teleskop. Bir yerde bir tepede gerçekten havalı görünen teleskoplar kurarken çalışmalarında iyi bir hobi uzmanı görmüş olabilirsiniz. Bu amatör astronomu heyecanlandırıyor çünkü hobinizin büyümesinde bir sonraki mantıklı adım bu olmalı. Ancak iyi bir teleskop satın almak düpedüz kafa karıştırıcı ve göz korkutucu olabilir.

Bu büyük masrafa gitmeden önce, iyi bir dürbün setine yatırım yapmak çıplak gözle daha iyi bir sonraki adım olabilir. Hatta, evrenin harikalarını biraz daha iyi görmek istediğiniz ekstra vizyonu vermekte olduğu kadar iyi bir iş yapacak olan yıldızlara bakmak için uygun olan dürbünler bile var. İyi tasarlanmış bir dürbün seti, bu muhteşem manzara size sunulduğunda “gelişmiş vizyonunuzu” parmaklarınızın ucunda tutabilmeniz için çok daha fazla hareketlilik ve yetenek sağlar.

Bunların hiçbiri, harika bir teleskop sistemini bir araya getirme planlarınızla ilerlemenizi engellemez. Teleskopunuzu ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde nasıl yapılandıracağınız konusunda kaliteli tavsiye ve eğitim aldığınızdan emin olun. Bu yönergeleri kullanarak, gece gökyüzündeki çıplak gözün ötesindeki olağanüstü manzaralarda saatlerce keyifle eğleneceksiniz.

Gözün Ötesinde
Kendini adamış amatör gökbilimciler toplumunun bir parçası olmak.